Любомир Яков е мъжът, който подаде сигнал за бомба на Централната гара в Пловдив във вторник, научи TrafficNews. Прокуратурата вече пое случая с фалшивия сигнал.

27-годишният Любомир е същият, който заплаши Бойко Борисов и Ива Митева с убийство. Той е стар познайник на полицията и има богато досие с други подобни прояви. 

Сигналът, подаден на тел. 112 минути преди 7 часа вечерта във вторник, гласял "Поставих взривно устройство – минни гранати, в района на Централна гара- Пловдив". Обаждането било анонимно, а от МВР установили, че то е извършено от уличен телефон в Пловдив. 

"Поставих гранати на Централна гара" - това съобщил 27-годишният мъж на полицията в ПловдивМъжът е задържан за 24-часа

Името на Любомир Яков нашумя през 2020 г., когато получи условна присъда за телефонна заплаха. Тогава през 2019-а заплаши да взриви автогарата в Пловдив, като е установено, че заплашителните обаждания са били на няколко пъти и са подадени от Стара Загора. Случаят много наподобява това от вторник.

В края на миналата година 27-годишният Любомир Яков заплаши с убийство бившия премиер Бойко Борисов и председателката на 46-ото Народно събрание Ива Митева. Тогава мъжът призна вината си, а след одобреното от съда споразумение, той получи присъда от 7 месеца и 15 дни затвор при първоначален строг режим.

В момента Яков е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Сигнал за бомба в Пловдив! Полиция затвори Централна гараВсички чакащи са били изведени от гарата