Прокуратурата пое случая с фалшив сигнал за бомба на Централна гара. Припомняме, че вчера целият район около транспортното съоръжение бе евакуиран от полиция. За фалшивия сигнал е арестуван 27-годишният мъж, който има богато досие с други подобни прояви. 

Сигналът, подаден на тел. 112 към минути преди 7 часа вечерта във вторник, гласял "Поставих взривно устройство – минни гранати, в района на Централна гара- Пловдив". Обаждането било анонимно, а от МВР установили, че то е извършено от уличен телефон в Пловдив. 

Припомняме, че както TrafficNews съобщи районът на гарата беше барикадиран. Хората изведени от периметъра, а влакове и автобуси спрени. В продължение на часове множество униформени и цивилни полицаи претърсваха района за бомба. Такава обаче не бе открита. 

По случая Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за подаване на фалшив сигнал за поставено взривно устройство. Това представлява престъпление по чл. 326, ал. 1 от Наказателния кодекс, който гласи "Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години". 

Заподозреният за извършеното е 27-годишен мъж с инициали Л.Я., който е задържан за 24-часа в полицейски арест.