Васил Рангелов, който преди четири години блъсна и уби дете на година и половина в Пловдив, отново се изправи пред съда. 45-годишният мъж от ромската Шекер махала поиска да му бъде намалена присъдата от седем години затвор. 

Припомняме, че Рангелов бе наказан от Окръжен съд – Пловдив на седем години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Днес мъжът обжалва своята присъда в по-горна инстанция. Учудващо обаче, Васил се появи без адвокат. Преди дни той се е отказал от него и не е упълномощил друг защитник, нито е поискал служебен.

„Няма работа и нямам пари, за да си хвана адвокат. Не мога да му платя”, заяви Рангелов пред апелативните магистрати.

Родителите на прегазеното момиченце – Анка, също не се появиха в залата. Техният представител настоя делото да бъде приключено в най-кратки срокове, тъй като са изминали три години и семейството може да загуби правото си на обезщетение.

Поради липса на защитник, делото бе отложено за друга дата. До началото на април, Рангелов трябва да упълномощи адвокат или да помоли за служебен такъв.

Припомняме че, на 31 януари 2015 година Васил паркирал автомобила си - БМВ на улица "Кипарис“ в Шекер махала. В този момент две деца – пострадалата Анка, която е била на 1,5 години и още едно момиченце на 6 години, излезли да играят. При качването си в автомобила подсъдимият не видял децата и без да се увери в безопасността на маневрата, той потеглил. С предната част на автомобила той прегазил по-малкото момиченце. Въпреки оказаната медицинска помощ, пострадалата починала. По време на инцидента Рангелов бил без книжка. Той  придобил правоспособност да управлява МПС през 2007 г. Поради допуснати множество нарушения на Закона за движение по пътищата той загубил всичките си контролни точки, след което свидетелството му за правоуправление е отнето от органите на Пътна полиция. През 2013 година правоспособността му била анулирана.

Въпреки това продължил да управлява кола, поради което са му съставяни множество фишове и наказателни постановления. Освен това веднъж е осъждан за управление на автомобил без съответното свидетелство.