Марияна Пейкова, обвинена в убийството на приятеля си Йордан в район „Западен” в Пловдив, застава пред съда във вторник. Тя ще отговаря за действията си, като на 28 януари ще стане ясно, дали Марияна ще се признае за виновна или ще пледира за невинност.

По време на разпитите, непосредствено след престъплението, Пейкова е признала, че именно тя е отнела живота на Йордан. И двамата били употребили алкохол - във фаталната вечер изпили два литра чист спирт от аптеката, както и бира. 

Как се стигна до убийството?

Двойката била заедно от 16 години, имали и дете, но заради зависимостта си към алкохола  го дали за осиновяване. Животът на двамата бил като латинодрама – скандали, сбивания и много алкохол.

 Във фаталната нощ на 24 юни двамата пресушили шише алкохол, последвала люта кавга и чупене на бутилки. Марияна наръгала Йордан с нож в корема , след което той изпушил една цигара, двамата си легнали и заспали. Събудила се само Марияна, която си тръгнала без да разбере, че мъжът й е мъртъв. Последвал арест, а след това и признание за вина.

Съжалявам. Бях пияна и нищо не помня. Много го обичах, живях с него 16 години. Дори не знаех , че е умрял. Една съседка ми каза!”- Това накратко бе обяснението на Марияна Пейкова, по време на едно от заседанията за взимане на мярка за неотклонение спрямо нея.

В момента тя е в следствения арест.

Два литра спирт и скандал довели до жестокото убийство на Йордан в Пловдив

Любовницата, наръгала смъртоносно Йордан в Пловдив, опитала да прикрие следите си