Крадец, избягал от ареста, получи две присъди по бързата процедура. 25-годишният Асен Методиев преди няколко дни бил задържан за обир на магазин, но успял да избяга от ареста на Шесто районно. 

На 24 януари 2016 г. Методиев  е бил привлечен като обвиняем за опит за кражба Ден по-рано Методиев той е задържан в ареста на Шесто РУ на МВР-Пловдив първоначално за 24 часа по Закона за МВР. Причината е, че направил опит за кражба от магазин в Пловдив.

На 24 януари 2016 г. с постановление на наблюдаващия прокурор Методиев е бил задържан за 72 часа и е трябвало да бъде прехвърлен от полицията в следствения арест в  Пловдив. При връчването на документа обвиняемият решил да избяга. Той поискал да отиде до тоалетната и успял да изчезне от  сградата на Шесто районно. Два часа по-късно е открит и върнат обратно в полицията. Срещу него е било повдигнато обвинение по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс – за бягство от арестно помещение. 

В сряда Методиев е бил осъден на девет месеца лишаване от свобода при строг режим за опита за кражба, а днес на седем месеца лишаване от свобода при строг режим за бягството от арестно помещение на полицията. Направил е самопризнания и се разкаял за постъпките си.

Двата съдебни акта са постигнати след споразумения между прокуратурата и обвиняемия, одобрени от Районен съд-Пловдив, и са окончателни. Днес от съдебната зала Методиев е бил откаран в затвора. 

TNS.bg