Пловдивчанка бе наказана с акт в размер на 2000 лева и отнемане на книжката за 24 месеца след проверка на пътя.

Дамата била спряна с чисто новото си Порше Макан в село Първенец. Органите на реда били позиционирали след полунощ на улица „Съединение”, когато покрай тях преминала жената с мощното возило. Те я спрели за проверка, като я поканили да бъде изпробвана за наличието на наркотици.  Водачката обаче отказала да се подложи на полевия тест.

Униформените й предоставили и втора опция – кръвен тест в дежурна болница. И този вариант бил отхвърлен от пловдивчанката. Последвал акт.

След месец на дамата било връчено наказателното постановление за нарушението. Тя е получила честитката, а книжката й била отнета.

Санкцията била отнесена до Районен съд. Жената подала жалба за отмяна на санкцията с мотивите, че е санкционирана неправилно и незаконосъобразно.

В крайна сметка обаче магистратите порязаха желанието на дамата. Според тях тя е нарушила наредбата, тъй като според същата жената има право на избор как да бъде изпробвана за наличието на дрога. Освен това, дамата сама е подписала протокола за кръвен тест и отказа от такъв.

Така пловдивчанката ще раздели с книжката си за две години и ще плато солен акт от 2 бона.