Кървава сцена се е разиграла във врачанското с. Върбица тази нощ, съобщиха от полицията. Мъж и жена са били нападнати тази нощ в къщата си в селото. В дома, обитаван от 18-годишните роми Камелия и Красимир, са нахлули други двама мъже.

Нападателите влезли в къщата, след като разбили входната врата с брадва. При последвалия скандал и саморазправа, двамата нападатели нанесли прободни рани на мъжа и жената. Въпреки паниката Красимир и Камелия успели да предпазят от остриетата и дете, което също било в къщата.

Оказало се, че единият от нападателите е бившият мъж на Камелия - 21-годишният Мирослав от с. Камено поле, с когото е живяла до преди дни, пише 24 часа. Той е криминално проявен и осъждан за кражби, изнасилване и хулиганство. Другият, нахлул в къщата, е 16-годишен също от Камено поле, криминално проявен и осъждан за кражби.

Пострадалите при ужасяващия инцидент са транспортирани в болницата във Враца, където жената е прегледана и освободена, а мъжът е оставен за лечение, към момента без опасност за живота. От полицията посочиха, че веднага след нападението двамата нападатели са задържани в циганската махала на врачанското с. Габаре.