Районна прокуратура - Пазарджик привлече като обвиняем мъж на 35 г., за това, че на 16 декември 2022г. в Пловдив откраднал колата на 28-годишна жена. Автомобилът ѝ бил изоставен в Пазарджик, а деянието - извършено повторно. Според първоначални данни той е откраднал общо четири автомобила, като два от тях са открити, а другите два все още се издирват.

По делото е установено, че мъжът откраднал автомобила пред жилищна кооперация в Пловдив, докато пострадалата подготвяла детето си да го качи в него. Колата е била с работещ двигател и крадецът се качил много бързо в нея, след което потеглил към Пазарджик.

Веднага е бил подаден сигнал на тел. 112.

Активното разследване на служители от отдел „Криминална полиция” и Трето РУ стартирало във връзка с постъпили сигнали за четири откраднати леки автомобили през последните два месеца на територията на район „Северен” в Пловдив.

Според първоначалните данни обекти на посегателствата станали „Ауди Q7”, „Порше Кайен” и два „Фолксваген”-а, а общото в случаите бил идентичният почерк на извършителя - докато колите са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели.

Откраднаха колата на пловдивчанка от двор

 В процеса на работата са проведени множество оперативни действия, а информацията за издирваните коли е подадена до всички подразделения на МВР. Така, в землището на село край Дупница е открито изоставено „Порше”-то, а в пазарджишкия участък на магистралата  - и  „Ауди”-то. 

След прецизен анализ на събраните доказателства и благодарение на добрата координация и взаимодействие с колегите им от Пазарджик, тази сутрин е задържан авторът на противозаконните отнемания. Той е 35-годишен столичанин, живеещ на квартира в Пловдив.

На принципа на териториалната подсъдност мъжът е привлечен като обвиняем за откраднатото „Ауди” от Районна прокуратура – Пазарджик.  Работата по издирване на останалите два автомобила и установяване съпричастността на задържания към други подобни престъпни деяния продължава.

Откраднаха колата на мъж в Пловдив пред очите му, имате ли информация?Откраднатата кола е сив "Фолксваген" пасат

 

Oбразувано е досъдебно производство и под надзора на прокуратурата са извършени множество действия по разследването и издирвателни мероприятия за установяване на автомобила и извършителя.  

По делото са изготвени няколко експертизи, като според съдебно-оценъчната експертиза стойността на автомобила възлиза на 228 900 лева. Мъжът е задържан за срок до 72 часа. В понеделник, 16. януари 023 г., РП-Пазарджик ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Автомобилът ще бъде върнат на пострадалата. Продължават действията по установяване на цялостната престъпна дейност на извършителя.