19-годишен младеж от ромския квартал в Кюстендил се издирва по подозрение, че е извършил убийството, станало тази сутрин в центъра на града пред заведението "Иридиум". Младежът е с три криминални прояви. Това съобщи директорът на местната полиция Елиан Стамболийски.

Други 8 души, участвали в мелето, са задържани. Шефът на полицията и окръжният прокурор Маргарита Стефанова са категорични, че скандалът е битов, а не на етническа основа. Възникнал е в резултат на солидна употреба на алкохол. В боя са участвали компании от ромския квартал "Изток" и съседното село Слокощица

Свалят се записи от всички камери наоколо. Сред задържаните има и криминално проявени. Иззет е един газов пистолет, който обаче не е ползван. 

Нощният клуб "Иридиум" ще бъде щателно проверен от всички институции дали има някакви нарушения в работата му. 

Мъже от скандално известния клан на Гольовците от ромския квартал в Кюстендил са в основата на мелето тази сутрин, при което бе убит 35-годишен българин, твърди „24 часа”.

Няколко човека от известната ромска фамилия, порядъчно пийнали, поискали да влязат сутринта в нощния клуб, но охраната им отказала.

Гольовците се скарали с гардовете и се обадили на други свои роднини по телефона, които пристигнали бързо с коли пред клуба. Това довело и до мелето, завършило с убийство и петима ранени, които са роми и българи.

Междувременно втори от пострадалите в масовия бой с ножове, камъни и тояги е бил откаран в „Пирогов”, където първо беше настанен мъж с тежка мозъчно-черепна травма.

"Голи до кръста, с бухалки ли, с мачете – не ги разбирам и аз, но е било много страшно", разказа жена от Кюстендил пред БНР.

Друга жена разказа: "Чу се един изстрел, само един, момчетата побягнаха надолу пред ГУМ, по тротоара надолу, и долу вече стана голямото меле, дет се клаха. Като минахме оттам, две деца се търкаляха и другите линейките ги натовариха".

Оперативно-следствена група и криминалисти правят оглед на мястото на сбиването, което е продължило и в района на джамията "Ахмед бей" и към кооперативния пазар. Работата по случая продължава.

След мелето в дискотека в Кюстендил: Един от пострадалите е с опасност за животаПри боя има един загинал