Издирваният ключов свидетел срещу обвиняемите за палежа на колата на шефа на пловдивския затвор, се появи. Цветан Господинов – Батмана закова  Александър Господинов - Доктора, Илиян Сарийски – Жабата и Цветан Кюркчийски - Тъпото с първоначалните си показания, в които разказва, че е видял тримата дни преди палежа.

По време на първото заседание по случая Господинов не се появи. Призовката му на посочения от него адрес бе върната, а при посещение на полицията в апартамента му съседи са разказали, че Цецо го няма. Тогава съда разпореди издирването на Батмана.

Така от края на месец октомври, нямаше след от Господинов. Последният пост пък в личния му профил е от първите дни на същия месец. Преди няколко дни обаче, свидетелят е бил открит и закаран в пловдивския затвор. Видян е в приемната на мястото за лишаване от свобода, научи TrafficNews.bg.

Следващата седмица Батмана, още трима свидетели и вещите лица ще се изправят пред магистратите. В сряда ще продължи делото срещу тримата обвиняеми за палежа. Пръв показания ще даде Цветан Господинов, който е определен като ключов свидетел по случая.

Дни след престъплението Батмана заявил пред съдия, че Жабата, Тъпото и Доктора са се срещали, за да организират палежа. Според един от обвиняемите – Илиян Сарийски, причината да са натопени от Господинов е ревност.

Цветан Господинов и Илиян Сарийски се познавали преди Батмана да влезе в затвора. През времето докато са били приятели, Цецо е живял с момиче на име Малина в Тракия.

След като обаче Батмана е прибран зад решетките, Жабата често навестявал самотното момиче. Грижел се за нея, както и за 13-годишната й дъщеря. Това обаче не се понравило на Батмана и на 1-ви декември ги „изпял”.

Дали тази версия ще бъде поддържана пред магистратите, предстои да разберем по време на заседанието следващата седмица.

Още по темата може да проследите ТУК:

Ключов свидетел срещу Доктора, Жабата и Тъпото изчезна, дирят го с полицияБатмана закова тримата с първоначалните си показания

Любовен триъгълник зад решетките в Пловдив: Жабата и Батмана делят една женаЦецо натопил Сарийски от ревност

Цецо Тъпото пред пловдивски полицай: Доктора поръча палежите, заплашваше ме! С Жабата го планирахаГосподинов и Кюркчийски разпитвали за адреса на шефа на затвора