Соченият за подбудител на палежа на джипа на директора на пловдивския затвор - Илиян Сарийски – Жабата намесен в любовен триъгълник. Той е посещавал редовно приятелката на Цецо Батмана, който е и свидетелят, посочил пред органите на реда, че тримата заподозрени за палежа са сесрещали и са организирали престъплението.

Цветан Господинов и Илиян Сарийски се познавали преди Батмана да влезе в затвора. През времето докато са били приятели, Цецо е живял с момиче на име Малина в Тракия.

След като обаче Батмана е прибран зад решетките, Жабата често навестявал самотното момиче. Грижел се за нея, както и за 13-годишната й дъщеря. Това обаче не се понравило на Батмана и на 1-ви декември пред съдия разказал, че Жабата, Тъпото и Доктора са се срещали, за да организират палежа.

По време на заседанието вчера, Сарийски се закле, че с гаджето на Батмана са нямали никакви интимни взаимоотношения. Според него нарочно е бил набеден от ревнивия затворник.

По думите на Жабата, Цецо не спирал да звъни както на него, така и на Малина. Батмана ги заплашвал и обиждал. Заканил се да пусне голи снимки на жената и на 13-годишната й дъщеря в социалните мрежи.

„Тоя боклук ни натопи. Аз никога не бих вдигнал ръка срещу Стефчо или началника. Признавам, че съм лежал не малко време, но само хубаво съм видял от тези хора. Имах награди, отпуски”, разказа в съдебната зала Жабата.

Въпреки откровените разкази за личният си живот и за враждата му със свидетеля Господинов, съдът не се смили над него и му наложи мярка „задържане под стража”. Подобно бе и решението на магистратите спрямо другия обвинен в подбудителство  Александър Господинов – Доктора.

Припомняме, че двамата и още един Цветелин Кюркчиев - Тъпото бяха арестувани преди дни по подозрение, че са запали джипа на началника на пловдивския затвор Божил Иванов. Тримата са обвинени и за палежа на коменданта на затвора Стефан Николов.

Жабата и Доктора имат обвинения като подбудители, а Кюркчийски - като извършител на палежите.