Известният пловдивски наркодилър Стилян Петров - Хофмана и баща му Димитър се изправиха пред Окръжния съд.

Хофмана  е предаден на съд и за това, че в съучастие с баща си Димитър Петров, в условията на опасен рецидив ,е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в жилище. Открити са МДМА с общо тегло 5,214 гр., кокаин с общо тегло 0,563 грама и амфетамини, с общо тегло 0,439 грама, всичко на обща стойност 248 лева.

Баща и син бяха докарани с белезници в съдебната зала. Мъжете отказаха да бъдат снимани, както и да присъстват медии по време на делото. Искът заседанието да бъде гледано при закрити врата бе одобрен и от съдия Катя Роглекова.

Преди старта на заседанието адвокатът на Хофмана – Нели Маркова, подзащитният й и прокурорът по делото Тодор Павлов се съвещаваха, относно присъдата, която Петров може да получи още днес след споразумение. 

Наркофамилията Хофманите пристигна в пловдивския затвор, чакат присъдаМладши иска да се върне на работа в лавката

До момента разследващите са установили, че Стилян Петров се снабдявал с кокаин чрез посредници, като след това продавал наркотика в заведения в Пловдив, както и от дома си. Когато бил извън града, дрогата, част от която държал в жилището си, доставял помагачът му Димитър Петров, известен още като Големия Хофман. 

Припомняме, че Стилян бе задържан на 6 юни 2018 г., след като уговорил среща в пловдивски магазин за пури с мъж, който искал да си закупи наркотик. Извършено било претърсване в магазина и в дома на двамата обвиняеми, където са намерени горепосочените наркотични вещества.

Очаквайте подробности!