Делото срещу приятеля на психоложката, причинила мелето край село Труд, в което пострадаха 8 души, за втори път не успя да стартира. Кристиян Кисьов  е с две повдигнати обвинения, а именнo, че е излъгал органите на реда и заради него са вписани грешни данни по време на разследване.

Припомням, че психоложка Антония Лукова от село Калояново получи 1 година и 4 месеца условна присъда, глоба от 500 лева и отнемане на шофьорската книжка за 2 години. Преди повече от година тя извърши тежка катастрофа, като блъсна две семейства - от селата Дъбене и Дълго поле, на пътя за Пловдив. Тогава в болница бяха откарани седем пострадали - трима възрастни и четири деца.

Психоложката, причинила мелето край Труд, получи условна присъдаАнтония Лукова е осъдена да плати и глоба от 500 лева

След пътния инцидент Лукова излъга, че не тя, а неин приятел е шофирал колата. Мъжът се оказа дрогиран, а подсъдимата изчезна и бе обявена за национално издирване. Полицията я търси в продължение на няколко седмици. 

Кристиян се е представил за водач на автомобила, като заявил, че той го е управлявал, а  Лукова единствено се возила с него като пасажер. След инцидента тя извикала Кристиян, който пристигнал с такси от  Пловдив, и опитвайки се да прикрие престъплението си го помолила да поеме вината. Той излъгал, че е управлявал колата, а тя малко след катастрофата  напуснала местопроизшествието. Оказало се, че психоложката е била пияна.

Делото срещу италианеца за втори път бе отложено и ход не бе даден. Причината за поредния фалстарт бе липсата на обвиняемия. Кристиян Кисьов  е претърпял инцидент и в момента е в болница. Предстои му операция и престой в лечебно заведение. В началото на ноември ще бъде направен трети опит за стартиране на процеса. Тогава Кисьов ще трябва да представи болничен лист, за да докаже причината за липсата си днес.

Въпреки отсъствието на обвиняемия, приятелката му Антония Лукова бе в кулоарите на съда с адвоката на двойката.