47-годишният Георги Киков, задържан при операцията на Икономическа полиция, в която бе разбит канал за фалшиви лични документи, е от групата на прочутия фалшификатор Иван Богоев. 

Вчера след преследване на бул. "Освобождение", пред кметството в ЖР "Тракия", бе задържана съпругата му - Екатерина.

При претърсване в голфа й бяха открити фалшифицирани документи за самоличност на бежанци. Последва претърсване и в семейното им жилище в ЖР "Тракия" , където са намерени още уличаващи материали и доказателства. Голфът, управляван от Екатерина, също е негова собственост. Пре полицията жената е заявила, че не е виждала въпросните документи и не знае чии са. 

Полицията разби канал за фалшиви документи в Пловдив СНИМКИЛичните карти са били предназначени за бежанци

Днес Районна прокуратура привлече като обвиняем 47-годишният Киков, обвинявайки го по чл. 308 ал. 7 за изготвяне и държане на предметни и материали, предназначени или послужили за съставяне на официални документи. Фалшификаторът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. В момента се извършват активни процесуално-следствени действия по случая.

Киков е част от престъпната група , организирала първата голяма печатница на фалшиви пари в Пловдив. Преди 17 години Сикрет Сървис, службата която бди за сигурността на американската валута отбелязва разко повишение на обемите фалшиви долари, които идват от Балканите. Не след дълго те  и ФБР установяват и точния адрес, където се изработват суперфалшификатите - сградата на военния съд в центъра на Пловдив. Следва операция като по филмите - "качулки", автомати, бопаджии удрят базата, а Богоев и бандата му са арестувани. От базата бяха иззети 875 000 долара, 15 милиона гръцки драхми и 50 000 дойче марки. 

Шестимата фалшификатори разбита печатница получиха тежки наказания.Според решението на пловдивския окръжен съдия Мария Шишкова  тарторът на групата Иван Богоев бе осъден на 17 години, брат му Николай Богоев - на 10 години. Александър Павлов  получи - 16.6 години затвор, Георги Киков - 12 години, Иван Стефанов - 5 години и Георги Георгиев - 3.6 години. Делото срещу шестимата бе образувано на 3 септември 2002 г., когато прокуратурата повдигна ред обвинения срещу всеки от тях. Основните бяха по чл.243 от Наказателния кодекс за изготвяне на фалшиви банкноти и за подготовка за печатането им по смисъла на чл.246 от НК. 

Няколко години, след като излежа присъдата си, Богоев отново бе арестуван и в момента в Районен съд - Пловдив върви дело срещу него. В дома му също бяха открити документи за бежанци. 

Фалшификаторът Богоев и компютърна магьосница печатали документи за бежанци СНИМКИКриминалистите открили флашки с лични данни на араби в дъното на кутия с Русенско варено