37-годишният Християн Нейков, който е обвинен за разпространение на порнографски материали на непълнолетни лица в социалните мрежи, призна вината си пред Районния съд днес. 

Припомняме, че Нейков е спипан, след като чрез свой фалшив профил, в който се представя за непълнолетна ученичка, поискал приятелство на 14-годишна пловдивчанка. След това той изпратил голи снимки на момичето и поискал и тя да му изпрати. Телефонът на девойката обаче бил у майка ѝ, която си комуникирала с мнимия профил и в крайна сметка подала сигнал към полицията. 

Съдят пловдивчанин воайор, изпратил и поискал от 14-годишна голи снимки във FacebookМъжът бил хванат от майката на девойката след чат помежду им

Днес Нейков се яви в съдебна зала със служебния си адвокат Алдин Шенков. От данните по делото стана ясно, че Нейков живее в Пловдив, както и че преди е бил осъждан, но е реабилитиран. Защитникът поиска от съда делото да се гледа по съкратената процедура и при закрити врати. Едното искане е във връзка с това, че Нейков признава вината си и ще направи самопризнания, а другата с естеството на казуса - разкриване на интимни данни за живота на клиента му. И двете искания бяха уважени от съдия Кърпачев. 

Майката и непълнолетната ѝ дъщеря, която е станала обект на нездравите воайорски щения на Нейков, не бяха в залата. Те са били призовани, но са отказали да присъстват, като са заявили че няма да повдигат частно обвинение срещу Нейков. 

До края на деня Нейков ще се сдобие с присъда. Очаква се съда да изслуша обясненията на Нейков, а след това да вземе своето решение. Според Наказателния кодекс, когато се разпространяват порнографски материали на непълнолетни и малолетни лица, наказанието е лишаване от свобода до шест години и глоба до осем хиляди лева. Заради самопризнанията обаче, присъдата на Нейков ще бъда намалена с 1/3. 

Очаквайте подробности!