Започва съдебен процес срещу 37-годишен мъж от Пловдив, който е обвинен за разпространение на порнографски материали на непълнолетни лица в социалните мрежи. 

37-годишния Християн е обвинен, след като майката на 14-годишна девойка случайно е попаднала на чат, в който мъжът склонявал дъщеря ѝ да му предостави голи снимки. 

Всичко започнало през 2018 година, когато подсъдимият Християн изпратил на непълнолетното момиче покана за приятелство  във Фейсбук. Той обаче го направил чрез фалшив профил, в който се представял за момиче. 14-годишната девойка помислила, че това е профил на нейна съученичка и приела поканата. Само няколко часа по-късно около 00.30ч. – 01.00ч. през нощта Християн започнал да изпраща по Месинджър съобщения до момичето.

За негов лош късмет, телефонът на подрастващата по това време бил при майка ѝ. Тя започнала да отговаря вместо дъщеря си, но Християн не разбрал за уловката и продължил да си мисли, че комуникира с детето. По време на чата Християн изпратил снимка на голо момиче, което били на видима възраст около 15 години. Веднага след  порнографския материал, той поискал девойката да му изпрати нейни голи снимки.

Майката реагирала светкавично и опитала да позвъни на контакта по Месинджър, ала разговорът прекъснал и Християн, разбирайки накъде отиват нещата, блокирал профила на 14-годишното момиче. 

Той обаче е издирен от полицията и са му повдигнати обвинения, като предстои Християн да се изправи пред съда през следващата седмица.