Актьорът Явор Бахаров e бил арестуван навръх националния празник 3-и март за побой.

През нощта в неделя той разиграл екшън в центъра на София. Гонил и скубал бивше гадже по ул. "Фритьоф Нансен", а случаен минувач се впуснал да я спасява, пише "Телеграф", като се позовава на свои източници от МВР.

Намесата на минувача провокирало актьора и той му налетял, всичко това се случило около 2 часа след полунощ в неделя.

Младеж с германски паспорт минал случайно по булеварда и като видял агресията над девойката, се намесил решително да я спасява.

Това вбесило брата на Захари Бахаров и той започнал да го млати. Докато актьорът го налагал покрай тях минала патрулка. Униформените видели боя и спрели, за да разтърват двамата.

В този момент момичето избягало, като самоличността и не е установена в хода разследването.

Когато униформените поискали личната карта на Бахаров, той се нахвърлил с юмруци и върху тях. След като бил озаптен, го откарали в ареста на 1 РУ.

Обискът показал, че у себе си актьорът не носел лична карта. Не бил тестван и за алкохол и наркотици.

Впоследствие бил докаран под конвой в Софийския районен съд, където вчера е осъден по бързата процедура, по Указа за борба с дребното хулиганство.

Магистратите му дали 9 месеца пробация, а той през цялото време се извинявал за постъпката си.

В късния следобед със специализирания автомобил на Охрана на съдебната власт, звездата от "Стъклен дом" бил докаран в Националната следствена служба, заедно с още няколко арестанти.

Явор Бахаров изчакал около час да му върнат личните вещи и с бодра стъпка се запътил към портала на "Г.М Димитров", а от там към метрото, защото никой не го е очаквал.

33-годишният актьор не за първи път се сблъсква с правосъдието. През 2011 г. беше арестуван за притежание на дрога.

Явор Бахаров излиза от Следствието и поема към метрото. Снимка: "Телеграф"