Делото на мярката за неотклонение на 26-годишния Николай Камберов - Синбад, обвинен за убийство с 14- годишна давност, се превърна в истински панаир. Преди минути родителите на младия мъж бяха изведени принудително от служители на Съдебна охрана. 

Вчера на извънреден брифинг Окръжна прокуратура съобщи, че е разкрито убийство, извършено през 2003 година. 26-годишният Божидар Моллов е бил наръган с нож в Столипиново и издърнал от раните си. Престъплението  е извършено след спор за жена.  Подозренията са били към три лица, като две от тях са били на около 16 години. След ревизията на делото е арестуван Никола Камберов. Камберов е признал за извършеното престъпление и е описал подробно какво е направил и къде е захвърлил ножа. Грози го затвор от 3 до 12 години, ако бъде признат за виновен.

Родителите на момчето обаче имат съвсем друга версия за драмата. Според тях във фаталната нощ 16- годишният тогава Николай е бил заедно с приятеля си Янко и 26- годишния Фарук. Фарук имал връзка с жена от квартала на име Зоя. Дамата обаче въртяла любов и с 36- годишния Божидар Моллов. След като разбрал за изневярата, Фарук търсел повод да си отмъсти. 

Въпросната вечер черпил тийнейджърите с алкохол и след това тримата тръгнали да търсят Божидар из квартала. Засекли го на ул. "Сокол" и двамата се скарали жестоко. Тръгнали на бой и тогава от колата излязъл Янко, въоръжен с голям нож и го забил в гърба на Моллов. След това тримата избягали с колата. Божидар успял да се довлече до близък вход и потърсил помощ. Съседи повикали линейка, но той издъхнал, разказват родителите. 

Тримата съучастници в продължение на 14 години спазвали омертата, но преди няколко месеца някой "пропял". "Викаха Никола преди 6 месеца в Шесто районно, разпитаха го и го пуснаха. В понеделник пак го разпитваха. Вечерта са отишли там, където работи и са го арестували" разказва майка му. Тя е категорична, че синът й е невинен, а е наприл самопризнания, защото е бил бит в полицията. "Янко е убил мъжа, а не Николай. Той е на метадон от 10 години. Спрели са му метадона в ареста, били са го и затова си е признал всичко" категорична е майка му. Баща му пък се възмущава , че свързват името на сина му с въпросната Зоя. "Той тогава е бил на 16, а тя на 35. Каква връзка, каква ревност! недоумява той. 

"Той е неграмотен, дори български не знае! Как ще си е признал" възмущава се и баща му. 

Делото за мярката започна преди минути в Окръжен съд - Пловдив, очаквайте подробности!

Какво разказват родителите на Николай, вижте в прикачения файл!