Полицай от РПУ-Ловеч е пострадал при залавянето на избягал агресивен пациент на Държавната психиатрична болница в града. Самият пациент пък е прострелян, тъй като при задържането му се е наложило използването на стоп патрони, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера около 13.30 часа в районното управление постъпил сигнал, че от болничното заведение е избягал 43-годишен пациент, а минути по-късно последвало второ съобщение - гол мъж се разхожда по крепост "Хисаря" и се държи агресивно с охраната.

На място незабавно е изпратен автопатрул. Мъжът не се подчинил на полицейските разпореждания да се облече и да представи своите документи за самоличност, внезапно нападнал единия от униформените, успял да го удари няколко пъти в областта на главата и дори опитал да издърпа служебното му оръжие.

След няколкократни предупреждения се е наложило полицейският служител да използва палка, но след като и това не респектирало агресията на пациента на ловешката психиатрия, се наложило другият униформен да използва служебното си оръжие.

Беглецът е прострелян със стоп патрон в областта на хълбока и откаран за преглед и лечение в болница в Плевен, но няма опасност за живота му.

По случая е образувана проверка, като след приключването й материалите ще бъдат изпратени в Районна прокуратура- Ловеч.