Агресивен водач е повлякъл в автомобила си униформен, който го спрял за проверка. Вчера, в пазарджишкия квартал "Изток", патрул на МВР се натъкнал на стар познайник на полицията. Мъжът често бил засичан с лекия си автомобил "БМВ", който управлявал без книжка.

32-годишният пазарджиклия допуснал поредното нарушение на правилата за движение. С включена светлинна и звукова сигнализация органите на реда подали ясни сигнали на мъжа да спре, но той не се подчинил. Не след дълго обаче бил спрян, а униформените предприели проверка.

Единият от полицаите се приближил до водача, разпоредил му да загаси автомобила и да предостави документите си. Нарушителят категорично отказал за де подчини и служителят протегнал с ръка през прозореца, за да вземе ключовете от таблото на автомобила. В този момент шофьорът натиснал педала на газта и повлякъл униформения.

Благодарение на бързата реакция на автопатрула няколко метра по-надолу возилото било спряно. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в ареста. Пробата му с драгчек се оказала положителна за употребата на метадон. За радост, полицейският служител не е пострадал по време на спирането и задържането.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик срокът на задържане на агресивния мъж е удължен със 72 чса. Работата по случая продължава, водят се бързи производства.