Мъжът, обрал апартамент посред бял ден на булевард " Васил Априлов" 146, вече е задържан. Той е 36-годишен и е стар познайник на полицията, научи медията ни.

Апашът, който хладнокръвно пред погледите на жители на входа си тръгна с телевизор в ръка, е претарашил още два апартамента. Едното жилище отново е на същия булевард. Посегателството стана в началото на ноември, като камери от хранителен магазин запечатаха лицето на крадеца.

Припомняме, че  жертвата е жена, живееща на 4-тия етаж в блока. Пловдивчанката е забравила ключовете си на входната врата отвън. Междувременно непознат мъж се е шмугнал покрай живущите и се е качил с хората в асансьора.

 Пред наш репортер обитателите на жилищната сграда споделиха, че мъжът не е будил подозрение, тъй като в блока се извършват ремонтни дейности и се е предполагало, че е нечий майстор. Хората разказаха, че най-вероятно апашът инцидентно е решил да "инспектира" входа.

Мъжът задигна телевизор, монитор и кожено яке. Взел е и дребни ценности, които са били на антрето.С чанти пълни с чуждите вещи, смелият крадец напусна блока със спокойна походка.

 

Дързък обир в Пловдив! Мъж тараши апартамент посред бял ден, камери уловиха "подвига" му

Месец по-късно крадецът е задържан. Наш репортер научи, че още при задържането му, той  е признал за обира, както и за още два. През ноември криминално проявеният и осъждан мъж влязъл по идентичен начин в други два апартамента – отново в Кършияка и край парк „Цар Симеонова градина“.  От тях успял да задигне телевизор, два мобилни телефона и различни вещи.

36-годишният е бил разпознат именно по якето, откраднато от апартамента в Кършияка, научи още наш репортер. По непотвърдена информация, само дни преди обирите, крадецът е бил освободен от затвора.

По време на задържането му, той е дал обяснения и как е действал - дебнейки за отключени врати или забравени ключове. Що се касае до "плячката" - веднага е била залагана в заложни къщи, а парите – проиграни.

С постановление на наблюдаващ районен прокурор извършителят е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за срок до 72 часа.