Дързък обир на жилище в Кършияка е станал преди дни, научи медията ни. Апартамент, намиращ се на бул."Васил Априлов" е бил атакуван от смел апаш и то посред бял ден, около 12:00 часа. За негов лош късмет обаче, сградата е оборудвана с видео камери, които са запечатали действията му. На кадрите се вижда ясно лицето на мъжа.

Обирът е станал преди дни, а жертвата е жена, живееща на 4-тия етаж в блока. Пловдивчанката е забравила ключовете си на входната врата отвън. Междувременно непознат мъж се е шмугнал покрай живущите и се е качил с хората в асансьора.

 Пред наш репортер обитателите на жилищната сграда споделиха, че мъжът не е будил подозрение, тъй като в блока се извършват ремонтни дейности и се е предполагало, че е нечий майстор. Хората разказаха, че най-вероятно апашът инцидентно е решил да "инспектира" входа.

"Може би е проверявал етаж по етаж за отключена врата. Имал е късмет с ключа на съседката", разказа съсед.

Мъжът бързо е проникнал в дома на дамата. Задигнал е телевизор, монитор и кожено яке. Взел е и дребни ценности, които са били на антрето. След подвига му, той спокойно е напуснал блока, минавайки покрай съседи и пазаруващи в магазина в блока. Не след дълго опарената жена е усетила, че е станала жертва на грабеж. Повикана е била полиция. Два екипа на Трето районно са били на място, както и криминална лаборатория. Снети са обяснения от потърпевшите, както и свидетелски показания. Иззет е запис от камерите.

Наш репортер научи, че въпросният мъж може би е участвал и в друг обир. Става дума за кражба от заведение до Френската гимназия. Все още се издирва крадецът, а междувременно обраната жена апелира, ако някой разпознае крадеца, да сигнализира в полицията.