Много скъпа техника липсва от магазина от веригата "Зора", разположен в ритейл парка на бул. "България". По непотвърдена информация на TrafficNews, част от откраднатите стоки са най-нови модели телефони - iPhone и други известни брандове. 

Обирът е станал в периода между затварянето на търговския комплекс на 1 юни вчера и 10 часа днес сутринта. За него първи научават служители на магазин "Пепко", който също е обран. 

"Няколко продавачки от магазин "Пепко" днес дойдоха на работа и първи установиха, че магазинът е обран. Полиция дойде на мястото и магазините на "Зора" и "Пепко" бяха отцепени", разказа пред репортер на TrafficNews продавачка в съседна дрогерия. 

На този етап има едно сигурно - крадците са проникнали от задните складови помещение на магазините. Все още се остановява какво точно е взето от обектите и складовете на двете вериги, като се счита, че част някои от касите също са били пълни.

Според хора в района е невъзможно обирът да е станал през бул. "България", като най-вероятно крадците са използвали ливадите зад ритейл комплекса, където има черни пътища, водещи към бул. "Марица" - Север. 

Иззети са записи от камерите в района. Полицаи продължават да претърсват, както обектите, така и района в близост. Магазините са затворени, а служителите стоят отвън. 

Очаквайте подробности!

Мащабен обир в Пловдив! Ритейл паркът в Кършияка почерня от полицияУдарен е магазин за техника и магазин за дрехи и битови стоки.

Складовете към магазините, откъдето се счита, че са проникнали крадците: 

 

Посетителския вход на магазините:

Ливадите в задната част от ритейл парка, откъдето се предполага, че са дошли и са избягали крадците: