Още 3 килограма синтетична дрога са открити у дилъра, който опита да запали трева и амфетамин в гараж в Кършияка, научи TrafficNews.

След екшъна, разиграл се на гърба на начално училище „Христо Ботев”, служители на Криминална полиция са извършили още три претърсвания, две от които в апартаменти и едно на кола. В жилищата са намерени 3 килограма амфетамин, чиято стойност на улицата стига 120 хиляди лева. Освен това е открито и малко количество трева. 25-годишният дилър е криминално проявен.

Както TrafficNews съобщи, инцидентът стана на 6 март около обяд. Жители на района около школото са забелязали съмнително лице, което предлага дрога. На място веднага са били изпратени служители на Криминална полиция. При вида на униформените, 25-годишният побягнал и се скрил в гараж, под кооперация.

Дилърът се затворил в гаража, където драснал клечката на стоката. Тревата била поставена в автомобилна гума. Подпалени били и другите гуми, като и част от багаж. Полицaитe разбили вратата и извадили мъжа. От помещението са иззети 2 килограма марихуана и един килограм амфетамин.

Оказва се, че задържаният е стар познайник на полицията  и на съдебната система. Той се казва Валери Бодуров, а името му бе забъркано около случая с Владимир Елдъров за подбудителство в опит за убийство, 4 палежа и унищожаване на чуждо имущество, научи още TrafficNews.

Бодуров бе един от обвиняемите по казуса, като на две инстанции бе признат за невинен. Той бе единствения от петимата задържани, който бе оневинен. Участниците в групата бяха обвинени в извършването на пет палежа на автомобили и жилищни имоти, за което  били подбудени  от Владимир Елдъров.

И Апелативен съд призна за виновни Владимир Елдъров и съучастниците му7 години и половина ще прекара адвокатът зад решетките

Делото срещу престъпната група започна на 26 октомври 2015 година. През свидетелската банка минаха жертвите на различните посегателства, а разказите им бяха наситени с подробности и емоции.

Валери Бодуров е добре познат в града. Често може да бъде забелязан в различна жеска компания в заведенията под тепетата.

Прокуратурата иска по 10 години затвор за адвокат Владимир Елдъров и таксиметровия бос КерановЕлдъров не е дон Корлеоне, обвинението е пълно с литературни измислици, пледира Йордан Давчев

Разбития гараж в Кършияка

 

Валери Бодуров: