Полицаите от Шесто районно заловиха шестима непълнолетни за множество взломни кражби. 

17-годишният Аксой е установен като автор на пет поредни влизания с взлом в офиси и заведения през денонощието, откъдето  задигнал 1800 лева и три мобилни телефона. Непълнолетният е с богато криминално досие и присъди. Първите му регистрации са от времето, когато  Аксой е на 10 години.  С постановление на наблюдаващ районен прокурор е привлечен като обвиняем и приведен в ареста за 72 часа. 

За друга кражба на 600 лева от павилион, на който разрушили стена, са задържани тримата непълнолетни Асен, Тунджай и Васил. За броени часове след получен сигнал вчера криминалистите хванали други двама техни познайници, на 17 и 18 години. 

Разследването на полицейските служители стартирала около 4 ч., когато било съобщено, че се е задействала охранителната система на офис за парични преводи. Впоследствие било установено, че вратата на помещението е разбита и липсва парична сума в левове и валута на обща стойност около 12000 лева. Още същия ден в районното управление е отведен единият от извършителите, а вторият – задържан с помощта на служителите на реда в Девин.

Аксой, чието име всъщност е Красимир Атанасов е част от детската мафия на Столипиново. Част от от бандата на Сънчо.  Той  има още двама братя и сестра. Баща му е в затвора за кражби, а майка му е заета да ражда деца. Първата му криминална регистрация е отпреди 8 години, като от тогава той вече е извършил серия взломни кражби. Прибиран е над 50 пъти в ареста. Тъй като семейството му не полага грижи за него, социалните служби са го настанили в дом за деца, лишени от родителски грижи. 

Работата по образуваните досъдебни производства продължава. За случаите е уведомена Районна прокуратура – Пловдив.

Детската мафия в атака! Бандата на Сънчо с нов удар в центъраСоциалната адаптация - мисия невъзможна. Децата от жертви се превръщат в престъпници, които създават нови жертви