Окръжна прокуратура–Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 41-годишния Стоян Терзиев, който на 17 март 2022 г. в пловдивското село Неделево преби до смърт 64-годишния си баща- Антон Терзиев.

Припомняме, че бащата и сина, живеели в къща в пловдивското село, като между двамата възниквали спорове след употреба на алкохол. Скандалите понякога прераствали във физическа саморазправа, но без да се стига до наранявания.

На 16 март 2022 г. двамата отново седнали в къщата да се почерпят с алкохол и по-късно вечерта бащата легнал да спи. Синът останал на масата, а бащата се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г.  и казал, че ще излезе навън.  Стоян Терзийски го предупредил да не ходи никъде. Баща му отвърнал, че ще прави, каквото поиска. Тогава сина му се ядосал и го блъснал, при което убитият загубил равновесие, хванал се за якето на сина си и скъсал единия джоб. Поради тази причина обвиняемия  започнал да му нанася удари по цялото тяло, което се случило в дома и на двора на къщата.

Скъсано яке и много алкохол в основата на отцеубийството в ПловдивскоЗащитата на Стоил изтъкна лекарска немарливост, а не побой като причина за смъртта

От свидетел на случващото се бил подаден сигнал на тел. 112.  На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 г. 64-годишният Антон Терзиев починал от нараняванията си.

Спрямо обвиняемия  е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Стоил, който преби баща си до смърт в Пловдивско, отново обвини медици за случилото сеАпелативните магистрати го оставиха в ареста