Задържаха 23-годишен водач след положителна проба за наркотици. В сряда е спрян за проверка автомобил „Джип Град Чероки“ в Първомай. Водачът е тестван с техническо средство, което реагирало положително на марихуана. При претърсване в дома му в с. Градина, където живее с 22-годишно момиче, криминалисти открили и иззели около 215.2 гр. марихуана, 9.8гр. семена за марихуана, метален гриндер и електронна везна. Те са задържани за едно денонощие. Образувано е бързо производство за престъпление, а материалите са докладвани в прокуратурата.

20-годишна асеновградчанка пък бе задържана за притежание на наркотици. При полицейска проверка от нея са иззети 200 бр. таблетки екстази. В жилището й е открито малко количество синтетичен канабиноид. Срещу нея е образувано бързо производство. С постановление на прокуратурата тя е привлечена като обвиняема и е взета мярка за неотклонение – парична гаранция.

Вчера в с. Брестник автопатрул спрял лек автомобил „БМВ“. При проверката било установено, че зад волана е 43-годишен водач. Последвалият тест с техническо средство показал, че мъжът шофира след употреба на алкохол. Нарушителят е задържан за срок от 24 часа и е образувано бързо производство.