5 години ще прекара в затвора Черната вдовица Бойка Янушева, която бе осъдена днес за пране на 3 милиона лева. Съучастникът й Слейман Хамед бе осъден на 6 години и 8 месеца. Двамата признаха вината си и бяха осъдени по съкратената процедура, която им гарантира намаляване с 1/3 на постановената присъда. Хамед ще плати глоба  в размер на 120 000 лева, а Янушева - 60 000 лв. 

По-рано днес, арестуваните за пране на пари в Пловдив Бойка Янушева, известна като Черната вдовица, и Слейман Хамед се признаха за виновни за извършеното престъпление и приеха изцяло обвиненията срещу тях.

Янушева и Хамед са привлечени към наказателна отговорност за изпирането на 1 617 844 евро. Двамата са извършили 107 финансови операции. Парите са били наредени към банкова сметка в Китай, като 17 финансови операции са били успешни, а останалите 90 са били блокирани. 

Адвокат Донков, представляващ защитата на Бойка Янушева, поиска тя да бъде оправдана и да и бъде наложено минималното наказание, предвидено за престъплението.

Солидарен с него беше и адвокат Елдъров. За Слейман Хамед, той изрази несъгласие с наблюдаващия прокурор и поиска по-леко наказание.

В заключителните си речи, Янушева и Хамед казаха само, че поддържат тезите на адвокатите си и помолиха за „снизходителна справедливост”.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Черната вдовица и партньорът и признаха, че са изпрали над 3 млн. леваДо момента не е имало обвинение в пране на пари в подобни размери