Ход на днешното заседание срещу известният пловдивски ортопед и бивш председател на ортопедичната комисия д-р Георги Кръстев и соченият за негов съучастник в схема за източването на 130 000 лева от НОИ Стефан Грозев, не бе даден. Причината за това е, че съдията е болен. На предишното разпоредителното заседание Стефан  Грозев си е позволил да напусне заседателната зала посредата на делото, като е бил глобен. Сега той е неоткриваем.

Един от най- уважаваните пловдивски лекари е обвиненият за източване на НОИОртопедът Георги Кръстев е докторът, който според прокуратурата е издал десетки фалшиви болнични

Припомняме, че нанесените щети на НОИ надхвърлят 130 000 лева. Десет служители на фирма "Джи Еф Ти - България" са получили 76 000 лева, а самият управител - 54 000 лева. Законът предвижда от 3 до 15 години лишаване от свобода, отнемане на права, както и изземване на имущество.

Стефан Грозев дръпнал 130 000 от НОИ през "Джи Еф Ти - България"Колегите на д-р Кръстев от ДКЦ1 не вярват във вината му

Стефан Грозев има повдигнато и второ обвинение за лъжесвидетелстване и съзнателно въздействане върху свидетели в хода на разследването.

Уважаваният пловдивски ортопед беше задържан за кратко през лятото на 2020 година, а Грозев през лятото на 2021. След като престоят в ареста на Грозев надхвърли 8 месеца, в началото на март той обяви гладна стачка.