"Бъдете снизходителни, бях афектиран. В тежко състояние съм, нямам пари. Трябваше да ходя на биопсия, ядрено магнитен резонанс. Съмняват се, че имам рак на простатата. Трябва да събера средства от близките, затова искам по-лека мярка", това помоли нападателят от "Тримонциум" съда Бисер.

Преди минути доведоха с белезници пред магистратите 59-годишния Бисер Хънтев, който наръга жена си в пловдивската болница "Тримонциум". Днес съда разгледа искането на прокуратурата за постоянно задържане на нападателя заради нападението. 

Припомняме, че Бисер и жена му са разделени от известно време. На 31 януари мъжът нахълта в пловдивската болница "Тримонциум", където съпругата му работи като рецепционистка, и я наръга с нож в крака. Стреля и с газов пистолет при нахълтването на полицията с опит да не бъде заловен. За да го неутрализират, униформените го ударили с палка по главата.

Мъжът е криминално проявен, като през 2001 е осъден за хулиганство и закана за убийство. Впоследствие е реабилитиран. В началото на днешното съдебно заседание държавното обвинение отново настоя за най-тежката мярка неотклонение. Свидетелски показания сочат, че именно той е нападателят.

"Има опасност да е укрие или да извърши ново престъпление", заяви наблюдаващият прокурор.

Адвокат Алпакчиева, служебно ангажирана да защитава мъжа, заяви че за нея няма опасност да се укрие.

"Безработен е. Болен е трябва да се лекува", заяви защитничката. Оказва се, че Бисер не е хващал работа повече от 20 години. 

Въпреки нейните молби и обяснения афект от страна на Бисер, съдът поряза желанията на обвиняемия. Според магистратите са налице всички предпоставки той да остане в ареста.