23-годишната Бериван Белялова, обвинена в убийството на своя 50-годишен приятел Ивайло, остава в ареста. Това реши съставът на Окръжния съд в Пловдив.

Припомняме, че инцидентът се случи в апартамента на загиналия в ЖР „Тракия“, като не беше ясно дали именно обвиняемата го е простреляла. По време на разследването обаче се е установило, че е имало скандал между двамата, който е завършил с изстрели от газов пистолет по Ивайло. Мъжът е починал вследствие на засегната артерия.

Днес младото момиче, бе доведено в съдебната зала, като прокурорът поиска спрямо нея да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража “. Според държавното обвинение са събрани множество доказателства, които потвърждават, че именно Бериван е натиснала спусъка на газовия пистолет и престъплението е извършено умишлено.

Прокурорът изложи и данни, които сочат, че по време на извършване на деянието, оръжието е било в ръцете на обвиняемата. Също така стана ясно, че има разпитани свидетели, които са споменали за лошите отношения между обвиняемата и пострадалия.

Според прокуратурата Бериван е неглижирала това, което е извършила, като е дала несвързани обяснения, че се е защитавала. Изстрелите са били няколко, а един от тях е възпроизведен вече след смъртта на Ивайло и това може да разсея тезата, че Белялова е действала в условията на неизбежна отбрана, добави още държавното обвинение.

Служебният защитник на обвиняемата- адвокат Марияна Чечкова, поиска съдът да остави без уважение искането на прокуратурата, поради причината, че от така събраните доказателства до момента, няма как да бъде категорична квалификацията на престъплението, защото не всички експертизи са готови. Адвокат Марияна Чечкова каза още, че обвиняемата е съдействала на полицията и на спешна помощ, след като жертвата е била застреляна.

Според Чечкова няма опасност Бериван да се укрие, защото има постоянен адрес за пребиваване и, предвид чистото ѝ съдебно минало, при наложена по-лека мярка за неотклонение, няма опасност тя да извърши друго престъпление.

Бериван е била в много силен стрес, била е удряна от загиналия. Той ѝ е опрял пистолета в главата, заплашил я е с убийство”, допълни адвокат Марияна Чечкова.

В последните си думи към съда Бериван каза, че иска единствено по-лека мярка.

Въпреки това, магистратите оставиха под стража обвиняемата. Според съдия Спасимир Здравчев това би било най-адекватната мярка, която трябва да се вземе спрямо 23-годишната Бевриан.

Съдът още констатира, че до момента има изключително много доказателства и разпити на свидетели, които доказват, че тя е съпричастна към извършеното престъпление.

Пред съдебната зала, лелята на обвиняемата Бериван каза, че тя е много добро момиче и не вярва да е извършила това престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

Вкараха с белезници в съда Бериван, която е обвинена за убийството на Ивайло в ТракияСпоред разследващите жената е нанесла фатален изстрел с газов пистолет

Убийство в Тракия! Мъж е застрелян, арестуваха приятелката муПолиция разпитва съседите на жертвата

Прокуратурата разследва убийството в Тракия,  може да удължат ареста на 23-годишната жена