23-годишната Бериван Белялова, която е обвинена за убийството на Ивайло в ЖР Тракия, застана пред съда в Пловдив. Днес магистратите ще разгледат искането на прокуратурата за вземане на най-тежка мярка за неотклонение спрямо жената - "задържане под стража". 

Бериван бе доведена с белезници в съда. Защитата ѝ ще поиска по-лека мярка от магистратите. 

Припомняме, че младата жена бе задържана на 7 януари, като заподозряна за убийството на 50-годишния си приятел Ивайло. 

По делото е установено, че жертвата е била простреляна с газов пистолет, при което е била засегната важна артерия. Убийството е станало в жилището на Ивайло.

Според първоначалните данни между двамата е възникнал скандал, при който жената е простреляла Ивайло с газовия пистолет. Оръжието е намерено в апартамента и е иззето като веществено доказателство. То е било притежавано от мъжа.  При извършване на първоначалните действия по разследването на място е присъствал дежурен прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив. Жилището, където е станал инцидентът, е било обитавано от Ивайло, а жената му е била на гости. 

По информация на TrafficNews.bg той бил употребил солидно количество алкохол,  съседите чули изстрели, а младата жена, която е от ромски произход, побягнала по стълбището. 

Съседи споделят, че момичето е било в шок. Тя разказала, че приятелят ѝ се напил и изкарал газовия си пистолет. Започнал да стреля, а тя се опитала да вземе оръжието. При борбата пистолетът гръмнал, улучвайки фатално 50-годишния мъж.