Бащата на загиналия в тежката катастрофа край Кадиево Тодор Бараков търси свидетели на трагедията. Той е получил информация, че в момента на катастрофата от там е минавал автобус, който е спрял. 

"С мен се свърза лице, което ми каза, че в деня на катастрофата и секунди след катастрофата, е управлявал автомобил към Пловдив, като пред него са били два автомобила и един автобус, който всъщност му е попречил да види самата катастрофа, а е видял само пушека от праха, който е вдигнал ударилият се в дървото автомобил на Петър Маринашки, в който ​ е пътувал синът ми. Автобусът е бил първа кола, след​ катастрофиралия автомобил и е много вероятно шофьорът или пътници в автобуса да са видели как се е случила катастрофата. Автобусът е бил спрял веднага след катастрофата и е отбил, с включени аварийни светлини.
Моля, ако някой е пътувал в този автобус и е видял детайли и обстоятелства от катастрофата, да се свърже с мен на телефон 0894685322" пише Бараков - старши. 

Ето и цялото писмо, което Бараков изпрати до медиите и качи в профила си във фейсбук. 

 
Приятели,
Както знаете, моето дете -Тодор Бараков, загина в катастрофа на 11.11.2020 г., настъпила между 15.30 ч -15.40 ч.,в с.Кадиево, на около 300 метра след бензиностанцията на „Лайт газ“, в посока Пловдив.Моят син е загинал на място, а друго момче, пътувало в автомобила – Виктор Василев, е загинал от раните си в болницата, няколко часа след катастрофата. За съжаление, полицейските органи не са свалили запис от камерата на бензиностанцията, която има обсег на записване в посока към Пловдив, т.е, към мястото на ПТП-то. С мен се свърза лице, което ми каза, че в деня на катастрофата и секунди след катастрофата, е управлявал автомобил към Пловдив, като пред него са били два автомобила и един автобус, който всъщност му е попречил да види самата катастрофа, а е видял само пушека от праха, който е вдигнал ударилият се в дървото автомобил на Петър Маринашки, в който ​ е пътувал синът ми. Автобусът е бил първа кола, след​ катастрофиралия автомобил и е много вероятно шофьорът или пътници в автобуса да са видели как се е случила катастрофата. Автобусът е бил спрял веднага след катастрофата и е отбил, с включени аварийни светлини.
Моля, ако някой е пътувал в този автобус и е видял детайли и обстоятелства от катастрофата, да се свърже с мен на телефон 0894685322. 
Моля за вашата активна гражданска позиция, да съдействате за разкриване на истината, тъй като от тази катастрофа загинаха две деца – синът ми -Тодор Бараков и Виктор Василев, а оцелелите две момчета започнаха да „не си спомнят“ нищо и без да имат травми на главата получиха „амнезия“.
Важно е да се изясни по какъв начин , при сухо време и в светлата част на деня, автомобилът, управляван от дрогирания Петър Маринашки, на абсолютно прав участък, се е забил в крайпътния орех.
 
Припомняме, че Петър Маринешки е привлечен за това, че  при управление на лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на 16 и 17 годишни момчета, както и средна телесна повреда на друго 16-годишно момче, довела до трайно затруднение на движенията на дясната му ръка, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – марихуана, и е настъпила смърт на повече от едно лице и средна телесна повреда на едно лице.