Апелативен съд потвърди присъдата на молдовеца Евгени Недялков, който взриви два банкомата – в София и в Пловдив, като от втория банкомат са открадна 214 хиляди лева. За решението на магистратите потвърди и адвокат Паскалева, която го представлява.

Припомняме, че молдовецът обжалваше наложената му на първа инстанция присъда от 6 години и 8 месеца затвор. Младият мъж се сдоби с обвинение за взривяването на двете устройства с цел грабеж на обща сума от 292 880 лева, като деянието е извършено с умисъл и в съучастие с друго лице от Украйна.

6 години и 8 месеца затвор за Евгени, който взриви банкоматите в Пловдив и СофияМъжът ще трябва да изплати над 20 бона на банка

Двамата са извършили обира на банкомата в София, два дни преди удара в Пловдив. Използвали са същите способи, както и кола, чиито номера са били крадени и сменяни. 22-годишният младеж от Молдова бе задържан малко след двата обира, осъществени между 5 и 7 юли 2018. Оттогава той е в ареста, а украинският му партньор Илия Карпов е установен, но не е задържан.

По време на процеса в Окръжен съд, молдовецът призна вина и бе готов да сключи сделка с прокуратурата. Условието бе, Недялков да възстанови 10% от откраднатата сума или 20 хиляди лева. Това така и не се случи, тъй като семейството му, а и самия той няма финансовите средства.

По време на делото в Апелативен съд, до Евгени застана майка му, в лицето на за защитник. Тя внесе яснота около детството на младия мъж, както и подробности около случая.

Майката на младежа, взривил два банкомата: Аз съм виновна за всичко, оставих го самМолдовецът обжалва наложената му на първа инстанция присъда от 6 години и 8 месеца затвор

По време на заседанието прокуратурата призова съда за потвърждение на първоинстанционната присъда. Според държавното обвинение, жалбата е неоснователна, а наказанието справедливо.

В крайна сметка решението на магистратите е в полза на прокуратурата. Апелативен съд потвърди присъдата спрямо Евгени Недялков. Молдовецът ще прекара 6 години и 8 месеца в пловдивския затвор.

Пред репортер на TrafficNews защитничката му – Светлана Паскалева заяви, че ще обжалват и пред Върховен касационен съд.