Андон Огнянов, който отне живота на 4 души при тежка катастрофа край Скутаре, ще поиска по-лека мярка за неотклонение от пловдивските апелативни съдии. Намерението на шофьора, причинил злополуката, и адвоката му Трайко Иванов стана ясно още миналата седмица, когато магистратите от Окръжен съд го оставиха в ареста. Тогава съдът изтъкна, че има реална опасност Огнянов да се укрие в Кипър, където е пребивавал допреди няколко месеца.

"Имайки предвид високата обществена опасност на извършеното деяние, задържане под стража е едиствената адекватна мярка, която съдът може да наложи", каза Минев. 

"Още утре ще входирам жалба", отговори пред журналисти адвокат Иванов веднага след края на заседанието. 

Припомяме, че по време на предишното заседание Огнянов помоли съда да му бъде наложена мярка "домашен арест". Тогава адвокатът му представи документ, според който бащата на обвиняемия е с трайна инвалидност, тъй като двата му крака са ампутирани. Самият Андон е с фрактури на левите крак и ръка вследствие на катастрофата, но вече е изписан от болницата.

Мъжът, убил 4-ма с БМВ-то си, плаче пред съда, прокурорът иска постоянен арест"Много съжалявам за станалото", заяви Андон в своя защита и поиска мярка "домашен арест"

Тепърва предстои да бъде направена автотехническа експертиза, която да установи механизма на местопроизшествието. Досега обаче са събрани достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че именно Андон е извършил по непредпазливост деянието, за което е обвинен. Това бе един от мотивите на съдия Минев да остави обвиняемия зад решетките. Освен това мъжът е системен нарушител на ЗДВП като 2 от нарушенията му са през последните месец и половина.

Предвиденото от закона наказание е от 3 до 15 години затвор.