Андон Огнянов, който причини смъртта на 4-ма край пловидвското село Скутаре, остава окончателно в ареста. Това определиха преди минути магистратите от Апелативен съд - Пловдив. До повторното гледане на мярката за неотклонение се стигна, след като адвокатът на Андон Трайко Иванов обжалва наложения постоянен арест от Окръжен съд. 

Припомяме, че по време на предишното заседание Огнянов помоли съда да му бъде наложена мярка "домашен арест". Тогава адвокатът му представи документ, според който бащата на обвиняемия е с трайна инвалидност, тъй като двата му крака са ампутирани. Самият Андон е с фрактури на левите крак и ръка вследствие на катастрофата, но вече е изписан от болницата.

До самият инцидент се стигна на 28 март, когато 20-годишният мъж врязва БМВ-то си в Сеат. Андон се е намирал в насрещното платно край жп прелеза до село Скутаре. На място загиват водачът на Сеата, неговият син и други двама пътници. Оцеляват само Андон и 17-годишния му спътник.

В хода на разследването са събрани достатъчно улики, да са се стигне до обоснованото предположение, че именно Андон е извършил деянието. Не са налице улики за съавторство от страна на загиналите, тъй като Огнянов е извършил нарушение, карайки в насрещната лента за движение, без да е ясно защо, изтъкна при предишното заседание съдия Минев. Тепърва обаче предстои да бъде направена автотехническа експертиза, която да установи механизма на местопроизшествието. 

Съвещанието на съдебния състав продължи по-дълго, отколкото самото заседание. Въпреки това, жалбата на Андон бе отхвърлена. 

"Деянието е с висока обществена опасност. Освен това са налице системни нарушения на Закона за движение по пътищата", лаконичен бе в мотивите си съдията днес. Две от нарушенията са извършени в рамките на последните месец и половина, стана ясно при предишното заседание. 

Самият Андон е придобил правоспособност по време на дългогодишното си пребиваване в Кипър. Въпреки че движението там се извършва в обратното платно за движение, той така и не е придобил повторно квалификация в България. 

В залата днес отново присъстваха близките на Андон, с които той живее в село Стряма. Те посрещнаха решението на магистратите със сълзи в очите. 

Ако бъде признат за виновен за причиняване на смърт на повече от едно лице по непредпазливост, Андон може да прекара зад решетките между 3 и 15 години.