Мъж налетя на жена в центъра на Пловдив, а причината – спор на пътя. За своите действия господинът отнесе арест и глоба.

Екшънът се е разиграл на улица „ Цар Калоян”, до Четвъртък пазара, която е еднопосочна.

Пловдивчанка е пътувала към работното си място. Часът бил минути преди 9 часа сутринта. Опитвайки се да паркира на малката улица, дамата предизвикала задръстване. Непосредствено зад нея бил автомобил, чийто водач нервно подавал газ. Ядосан от забавянето при маневрата, последният отворил прозореца на возилото си и закрещял: „Селянко, кой ти даде книжка на тебе, ма?”, както и нецензурни думи по неин адрес.

Пешеходци и магазинери в района се обърнали на виковете. Ядосаният водач успял да мине, но след няколко метра спрял, слязъл от колата си и се отправил към пловдивчанката. Крачейки по улицата, господинът продължавал да псува.

Случайни хора застанали на пътя му, за да защитят от евентуален физически сблъсък жената.

Ядосаният водач се успокоил, посетил близък магазин за месо и потеглил отново.

Притеснена пловдивчанката сигнализирала за случилото се до телефон 112. На място разказала на служителите на МВР за случката, като посочила и номера на колата на нападателя й.

След преглед на камерите и от разказите на свидетели, шофьорът е бил издирен и му било повдигнато обвинение.

Преди два дни мъжът се изправи пред Районния съд под тепетата. Магистратите го наказаха с акт за проява на дребно хулиганство, като размерът на санкцията е била 100 лева. Глобата е сведен до минимума, тъй като водачът е с чисто съдебно минало, работещ и съжалява за случилото се.

Решението подлежи на обжалване и протест.