Делото срещу мъжете, подсъдими за заливане с киселина на гадателката Тони от Тракия, пропадна днес. Преди минути съдът отказа да даде ход на заседанието. Причина стана липсата на пострадалата Антоанета Тодорова и нейният адвокат, който не се яви заради здравословен проблем. Според защитата на единия обвиняем адвокат Давчев, няма пречка да се даде ход на заседанието , защото присъствието на частния обвинител и защитата му не е задължително. Той държеше днешното заседание да стартира, защото част от свидетелите, които е трябвало да се разпитват, идват чак от Разград.

Припомняме, че делото срещу Йордан Цветанов се гледа по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица, защото той не призна вината си. В предходно заседание стана ясно, че престъплението наистина е имало поръчител, но така и не се разбра имало ли е и трети човек по време на зверството в апартамента в ЖР „Тракия”. Сочен за фактическия изпълнител на заливането е Йордан Цветанов, а негов помагач е бил Веселин Вълчанов. Двамата са обвинени в това, че в съучастие са нападнали Тони на 16 март 2023 година, като са я заляли със сярна киселина в дома ѝ.

Последното дело беше истински цирк, като престъпи и сензационен обрат. След като призна вината си и сключи споразумение и получи 3 години условна присъда с 5 години изпитателен срок, той влезе и в ролята на свидетел. В съдебната зала стана ясно, че Вълчанов е заплатил и част от иска на гадателката за нанесените вреди.

Другият обвиняем обаче- Цветанов, отрича престъплението категорично. След нападението, 53-годишната жена бе получила обезобразяване на лицето, както и множество други наранявания в областта на цялото цяло, в следствие на корозивната отрова, като деянието е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалата. В хода на разследването e установено, че пострадалата се занимавала с гледане на кафе и карти и живеела на квартира в ЖР „Тракия“ .Имала здравословни проблеми и била трудноподвижна. За нея се грижели асистенти.

Ясновидката не дължала на никого пари и не била получавала заплахи във връзка с извършваната гадателска дейност, с изключение на един случай, при който Веселин Вълчанов  я посетил през есента на 2022 г.  Той ѝ заявил, че „ще я потроши“, тъй като била в комбина с някакъв ходжа и вземала много пари. Впоследствие Вълчанов посетил пострадалата още няколко пъти.

Задържаха двама души за заливането с киселина на гадателката в ПловдивЗадържаните са от Враца и са криминално проявени

Залятата с киселина гадателка: Поръчаха ме! Палачът остава в ареста, помагачът с условнаЯсновидката Тони говори за първи път след зверското престъпление

Кой кой е в схемата със залятата с киселина гадателка Тони? Палачите с взаимни обвиненияСлед като от обвиняем стана свидетел, помагачът пробва да лъже в съда