Разпитаха и последния свидетел по делото срещу бившия полицай Венцислав Караджов, подсъдим за убийството на родителите си. Настоящият адвокат и шеф на 17 РИК - Пловдив област и бивш служител в Икономическа полиция Янко Радунчев даде показания пред магистратите в днешния ден.

Радунчев е бил адвокат на Караджов през 2015 година по граждански дела, а след убийството на Божурка и Цветан Караджови, е представлявал тъщата на бившия полицай – Мария Рекина. Радунчев е съпровождал Рекина, по време на разпитите в полицията в Пловдив и София. С показанията му се търси истината дали на жената ѝ е оказван полицейски натиск, за да обясни, че на инкриминираната дата Венцислав е напуснал семейното жилище. Повод за това е, че при една от първите беседи Рекина е разказала, че вечерта в деня на убийството Караджов е излизал от вкъщи, а после твърдяла пред съда, че е дала тези показания под натиск.

Адвокатът разказа как са посетили полицията. По думите му са отишли в София уж само, за да ѝ връчат призовка. Там ѝ предлагали и доброволно да се подложи на изследване с полиграф и тя е излязла от разпита, за да се консултира с адвоката си.

Тя беше стресирана през цялото време. Посъветвах я да не се подлага, тъй като полиграфа реагира на емоциите и съответно тя отказа. После и връчиха призовка, че след 2 часа трябва да бъде в Четвърто РПУ в Пловдив. Отидохме в Пловдив, слезе Саватинов (б.а. тогава шеф на Криминална полиция) и не ме допусна вътре”, разказа Радулчев.

Той допълни, че насила са карали Рекина да гледа снимки от местопрестъплението, като един от полицаите дори и насинил рамото, докато я дърпал.

Един вид са я накарали да набеждава Венци. Говорили ѝ как Венци и Каля ще изгният в затвора и тя се притеснявала за децата”, допълни адвокатът, като я посъветвал да се освидетелства, но тя не го е направила.

Съдът в Пловдив решава в двудневно заседание съдбата на полицая Караджов, подсъдим за убийството на родителите сиПрокуратурата иска „доживотен затвор без право на замяна”, а Караджов пледира „невинен”

Във вчерашното заседание беше разпитан и самият бивш началник на  Отдел „Криминална полиция” при ОД МВР – Пловдив Васил Саватинов, който разказа, че адвокат Радулчев е пристигнал в Районното управление след Мария Рекина и тя не е пожелала той да присъства на разпита.

Освен разпитите днес бяха приети и назначените експертизи по делото, с което настоящият процес вече е на финалната права.

Следващото заседание е насрочено за 15 юни.  

Припомняме, че по искане на Върховния касационен съд делото за жестокото двойно убийство стартира отново, от стадия на допускане на доказателства, без да бъдат обсъждани останалите доводи в касационната жалба за нарушение на закона и явна несправедливост на наказанието.

Върховните магистрати препоръчаха нови разпити на свидетели, преразпит на вещи лица, изготвили експертизите, допълнителни справки от МВР за постъпили сигнали за цялата 2016 година за лица, разпространявали и употребявали наркотици в района около местопроизшествието.

Полицаят Караджов не иска шиканиране на делото за убийството на родителите си, пледира "невинен"Предстоят повторни разпити на свидетели, вещи лица и допълнителни справки