Около 17 килограма хероин са били открити в автомобил, преминаващ през границата на Дунав мост Видин – Калафат. Около 8 часа сутринта на 9 август митничари спрели  за проверка лек автомобил „Ситроен“. Превозното средство било управлявано от 64-годишен български гражданин. Той обяснил, че пътува към Чехия, за да започне работа.

Митническите служители селектирали автомобила за извършване на допълнителна проверка. Под пода на двете предни седалки са били открити правоъгълни метални контейнери, покрити с оловна ламарина. След демонтаж на седалките и изолационното покритие на пода, от тайниците са били извадени 33 пакета, съдържащи пресовано прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото реагирало на хероин. Общото количество на намерения наркотик е 16,916 кг.

След образуването на наказателното производство, случаят е бил поет от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура - Видин. Образувано е досъдебно производство.
Водачът на лекия автомобил е привлечен в качеството на обвиняем и задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Снимки и видео: Агенция "Митници"