21-годишен младеж е бил зад волана на сеата, който се размаза в електрически стълб на кръстовището на бул. "Княгиня Мария Луиза" и "Източен" тази сутрин. При катастрофата е пострадала 19-годишна девойка. Тя е откарана с линейка в болницата, като според очевидци е била в тежко състояние. От УМБАЛ "Свети Георги" съобщиха, че в момента момичетго е в операционна и все още не могат да коментират с какви травми е. 

Водачът е минал на червено и се е ударил в "Рено Еспейс" с кърджалийска регистрация. След това е отнесъл три предпазни колчета и се е усукал около стълба. "Движеше се с голяма скорост. Аз вече се изнасях от кръстовището. За него светеше червено" разказа за TrafficNews.bg млада жена, която е била зад волана на еспейса. Два служители на СОТ , които били дежурни в района, също потвърдиха, че сеатът е минал на червено с голяма скорост. Според тях е карал с минумум 90 км/ч. 

"Ударът беше страшен. Младежът излезе от колата, целият беше в кръв. Но не беше неговата, а от момичето. Тя беше много зле" разказа жена, която била близо до кръстовището и станала свидетел на сблъсъка. В радиус от няколко метра имаше части от сеата, а стъклата от счупените прозорци се бяха разпилели чак до спирката, която е на 15 метра от кръстовището. 

"Всеки ден стават тежки катастрофи и въпреки това младежите карат като безсмъртни" коментираха очевидци. Тежкото произшествие стана само ден, след като вътрешният министър Румяна Бъчварова бе на работно посещение в Пловдив, където основната тема , обсъждана с директора на полицията ст. Комисар Пламен Узунов бе тежката пътно-транспортна обстановка в областта.

Още за катастрофата и снимки от произшествието вижте ТУК! 

 TrafficNews.bg