Общо 12 души са задържани във връзка с масовото сбиване в Кюстендил, съобщи на брифинг старши комисар Елиан Стамболийски, директор на ОД МВР – Кюстендил.

Масов бой в Кюстендил! Един е убит, петима са ранениМелето се е разиграло в дискотека в града

Късно снощи е задържан и издирваният 19-годишен младеж, за когото се смята, че е причинил смъртта на 35-годишния мъж от града.

Младежът е криминално проявен с 3 регистрации. Вчера сутринта при масово меле между българи и роми в центъра на града бе убит Валери Дъбов, а други 4-ма участници в боя бяха ранени.

Проверени са десетки адреси във връзка с издирването на младежа. Събрани са записи от множество камери. Разпитани са над 20 лица, част от разпитите са били пред съдия.

Старши комисар Елиан Стамболийски обави, че 19-годишният сам се е предал. В полицията е докаран от майка му. Към момента не е давал обяснения за кървавата саморазправа.

Кюстендилската драма се разплита! Арестуваха 19-годишният с ножаТийнейджърът е заподозрян за убийството на Валери Дъбов


На въпрос дали знае, че в профила си в една от социалните мрежи задържаният е написал, че не той е убиецът, Стамболийски заяви, че знае за това, защото социалните мрежи се следят от страна на полицията.

Установени са и лицата, нанесли тежка телесна повреда на мъжа, който е настанен за лечение в Институт "Пирогов". Единият е задържан, а другият е в болницата в Кюстендил, но също ще бъде арестуван.

Снимка: bTV