Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 19-годишен пловдивчанин, който подпалил жилището на свой познат в града. Младият мъж е подаден на съд за това, че на 27 октомври 2019 година в  Пловдив, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е запалил апартамент със значителна стойност - 45 000 лева, като пожарът се е разпрострял върху съседно жилище и от деянието са последвали вреди за собствениците.

Когато извършил палежът, младежът бил на 17 години. На въпросната дата той отишъл до дома на свой познат на ул. „Гледка“ в Пловдив. Търсил го, защото няколко дни по-рано, той му бил взел мобилния телефон и отказвал да го върне. Когато стигнал до кооперацията, подпалвачът влязъл в жилището на своя познат през незаключената входна врата. Обиколил стаите и установил, че вътре няма никой. Ядосал се, че не е успял да си върне телефона и решил да запали апартамента.

Пламъците обхванали стаите и се разпространили към жилището на горния етаж.  А.К. напуснал кооперацията и се отдалечил заедно със свои приятели. След сигнал на тел. 112 на място пристигнали екипи на РСПБЗН, които потушили пламъците. Щетите от пожара не са възстановени.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.