Близо 40 минути е продължила лудата надпревара между полиция и 16-годишния, който пиян подкара колата на баща си. Тийнейджърът развил скорост до около 170 км/ч., като на няколко места не спрял и преминал на червен светофар. 

Лудост в Пловдив! Мъж накара пияния си 16-годишен син да кара със 170 км/ч, полицията ги подгониПреди да тръгнат с автомобила двамата били на сватбено тържество

Източници на медията ни от етническия квартал Столипиново разказаха, че момчето – Рикардо А. и баща му били солидно почерпени след тържество в махалата. Наско А. накарал сина си да се качи в семейния Форд Мондео и да потегли. На улица „Ландос” ги засякъл екип на полицията, който опитал да спре колата.  

Рикардо обаче дал газ на автомобила и започнало преследване. С мръсна газ и на червено, 16-годишният шпорел по Цариградско шосе, след това по бул. Освобождение и обратно към етническия квартал. Накрая колата била спряна на улица „Х.Г.Павлов”.

Наш репортер научи още, че при опита да бъде свален от колата и задържан, 16-годишният Рикардо започнал да буйства и да се съпротивлява. Още екипи на полицията пристигнали на място, където изпробвали с дрегер тийнейджъра. Апаратът показал над 1 промил.

Рикардо бил отведен в ареста, съставени са му два акта по ЗдВП. Бащата на Рикардо – Наско А. също бил задържан, а 24 часа по-късно се сдобил с обвинение.

Наско е привлечен за  това, че накарал непълнолетния си син - на 16 години, да  шофира в пияно състояние. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Спрямо непълнолетното момче са отделени материали в друго производство, по което се извършват действия по разследването. 

Наши източници споделиха, че не веднъж Рикардо е бил засичан да управлява автомобил в Столипиново. Тази информация към този момент не е потвърдена.