Текстът "Кой строи палаткови лагери в Пловдив? По досиетата ще ги познаете!", в който описахме сложните взаимоотношения между малка част от протестиращите и полицията, очаквано предизвика поредната вълна от коментари. Някои посъветваха протестиращите спешно да потърсят нови лидери, за да не  се съсипват идеята и смисълът на протеста. Други пък смятат, че на фона на престъпленията на управляващите, криминалните престъпления, за които част от протестърите имат регистрации в полицията, не са толкова важни. 

Един от основните организатори - Стойчо Андреев публикува в социалните мрежи свидетелство за съдимост, с което показва, че не е осъждан и призовава и останалите да направят същото. 

Всъщност TrafficNews публикува видовете престъпления, за които част от проверените имат криминални регистрации. В петък призори в палатковия лагер на бул. "Цар Борис Трети Обединител" са били проверени 30 лица. 10 от тях са имали криминални регистрации, като при някои те са повече от една.

Колкото до наказанието на самия Стойчо Андреев, то бе обект на серия материали в медиите /включително и в националните/   още през 2019 година. 30-годишният  зам.-председател на инициативния комитет, който протестира срещу застрояването на градинката до Санкт Петербург, бе задържан и глобен с акт за дребно хулиганство. Причината за задържането му е свързано с провинението на футболиста Мартин Камбуров. Нападателят на Берое бе арестуван за 24 часа в Трето районно. Той е обвинен в увреждане на общинска собственост – три скоби от ОП”Паркиране и репатриране” и проява на непристойно поведение.

Екшънът, с главно действащо лице Мартин Камбуров, се разиграл, докато той и униформените са спорели около неправилното паркиране на нападателя. Намесили се и други хора от квартала. Един от тях е бил Стойчо Андреев. Той е документирал случващото се с мобилен телефон.

Бил е помолен многократно от органите на реда да не пречи на работата им и да престане да снима. Това обаче не се случило, а напротив Андреев все по-напористо е отправял въпроси на служителите на Общинското предприятие и полицията кои са.

Това наложило отвеждането на Андреев в структурно звено на МВР, където му е наложен акт за дребно хулиганство. Наказанието бе потвърдено от Районен съд – Пловдив. Според материалите по случая, зам.-председателят на инициативния комитет, е обиждал униформените и то в присъствието на граждани, събрали се на място. Размерът на санкцията е определена в пределния минимум, а именно 100 лева.