Не мога да си представя по-незначителен, дори несъществуващ, по-измислен, натрапен, хлъзнат сред нас, безсмислен в момента проблем от този за сексуалната и полова ориентация на хората, включително на учениците. Сещам се за случая с русенци, които чакаха извънземни. Подобно нещо. Или пък за това как Бил Гейтс слагал чипове във ваксините. А още по-назад във времето - как американските военни летци летели под наркотичното въздействие на Кока-Кола. Или пък как норвежците ще ни откраднат децата.

Целият казус е отрупан с динени кори, върху които са се разтичали сума хора, доста от тях изглежда и добре образовани. Самата фраза “традиционна сексуалност” е абсурдна и не означава нищо. Коя традиция? Християнската? Никой не споменава християнство. Българската? Който е изучавал българския фолклор или ще се залее от смях от идеята за традиционна сексуалност или ще се хване за главата какво може да ни сполети.

За традиционна сексуалност може би може да се говори в рамките на племенната антропология. Сексуалност и традиция са доста несъвместими неща. Да не говорим за нетрадиционните сексуални практики при “традиционните сексуални двойки”. Може би в следващия парламент законодателят ще започне да уточнява и тях.

В същото време Европа е изправена пред невиждана хибридна атака от Русия (част от която е и тази нелепост с традиционната сексуалност).

Украйна води критична за нашата сигурност война.

Българското образование е буквално смазано с най-ниски показатели от целия ЕС.

Хората отиват да чистят къщи в чужбина, за да си образоват децата. 1/4 от населението напусна страната.

Горещините ни подсказват тежкия проблем с климатичните промени. Страната е обхваната от системно безводие. Напоителната система е унищожена.

Затлъстяваме.

Производителността на труда е ниска.

Не можем една магистрала да довършим.

Влаковете пъплят като болни жаби по, а често и извън, релсите.

Проблеми да искаш. Всички тези проблеми избледняха, и се появи някакъв напълно абсурден проблем с традиции и тяхното нарушаване в сексуалното поведение на българина. Подмамиха се и много хора, които решиха, че с промените в закона се ограничават правата на хомосексуалистите. Може би, но това далеч не е основната цел на този циркаджилък. Целта е да се създаде тежка психоза от нищото и да се родят нелепи защитници от въпросното нищо.

 *Юлиян Георгиев Попов е български писател и журналист, министър на околната среда и водите в служебното правителството на Марин Райков, както и в редовното правителство на Николай Денков.