"Ти търсиш своя дом, те също!", под това мото една от най-големите имотни агенции в Пловдив започва мащабна кампания, целяща всяко куче от Общински приют Пловдив да намери своето семейство. Стани осиновител с "Явлена" е инициатива, която обединява брокери на базата на тяхната безрезервна любов към животните. 

"Ние всекидневно търсим дом за нашите клиенти. Всъщност това е едно от най-важните решения в живота, тъй като знаете - домът е нашата крепост. Ние отъждествяваме семейството с нашия дом. Мислейки за кучетата в домашния приют, за бездомните, за изоставените, си даваме сметка, че тяхната потребност е еквивалентна. Тъй като работата ни е да свързваме хората с техния нов дом, сега искаме да направим тази връзка за кученцата", споделят брокерите от пловдивския офис.

Първото събитие от кампанията ще бъде Дни на отворените врати в Общинския приют в Пловдив, които ще се състоят на 1 и 2 декември от 9 до 14 часа. В този времеви диапазон всички желаещи са поканени да заповядат на кучешката площадка на „4-ти километър“ и да се запознаят с косматите и търсещи любов обитатели. 

Идеята за посещение на приюта връхлита целия мениджърски екип - членовете, на който до един са стопани на четириноги приятели. Някои от тях черпят вдъхновение от личната си съдба, след като животът ги сблъсква с бездомни кученца, които понастоящем са равнопоставени членове на семейството. 

Призивът на "Явлена" е всеки, имащ възможност да приюти в дома си и в сърцето си някой от обитателите на приюта, да не се замисля! Да се хвърли в това приключение, което ще го дари с най-безрезервната любов, с приятел завинаги. Всички благодетели, желаещи да подкрепят каузата, могат да го направят също чрез дарение на храна или парична сума, като събраните средства ще се използват за заплащане на лечение, различни манипулации и консумативи за кучетата. Друга прекрасна алтернатива за съпричастност е доброволческата дейност, която се състои в разходки и общуване с кучетата всяка събота. 

От имотната агенция ще подарят кантар за мерене на теглото на животните, както и поводи за всички обитатели на приюта.

Следващото събитие – продължение на благотворителната инициатива, ще бъде Коледен базар, където  брокерите ще предлагат календари и картички със снимки на кученцата, като всички средства от продажбата им отново ще бъдат дарени за издръжка на опашатите им приятели в Общински приют Пловдив. 

Крайната цел е лаят в приюта да заглъхне и да бъде заместен от десетки щастливи опашки, махащи на прага на своя истински дом. Към момента общинската база с капацитет от около 100 кучета е регулярно пълна, което утежнява задачата на целия екип, който поема грижите за животните. Осиновяването на повече кученца, ще допренесе до освобождаване на места в приюта за други.

Цялата инициатива на "Явлена" е подкрепена от Община Пловдив, Trafficnews.bg, доброволци от АМТИИ- гр. Пловдив. Учредителите на каузата си пожелават по Коледа да стане чудо и всички да намерят своя дом.