Фирмата "Джи-пи груп" ще бъде отстранена от всички проекти с европейско финансиране. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на днешното си посещение в Мулдавския манастир. По думите му шефът на АПИ Станимир Глосов бил ангажиран с отстраняването на фирмата от всички конкурси още днес.

Припомняме, че компанията стана обект на проверки от ДАНС след сигнали за злоупотреби с пари от еврофондовете. По предварителни данни злоупотребите били свързани с огромна част от проектите, в които участва компанията. Премиерът не коментира дали досега са установени нарушения. 

"Аз не съм разследващ орган. Моите правомощия стигат дотам, че ако някого го разследват, той да бъде изваден от проектите", коментира Борисов. Той сподели още, че е изискал проверки по всички проекти.

"При толкова положени усилия и заделени средства, единственото, което изисквам, е качество. Има фирми, които получават пари единствено, за да осъществавят надзор. Ако някой не си е свършил работата както трябва, нека прокуратурата се заеме с него", сподели още Борисов.

Докато не си защитят правотата, нямат работа по конкурсите!, заключи премиерът.

Припомняме, че днешното му посещение в светата обител бе по повод ремонта на крилото, в което избъхна пожар преди 8 години.Пред журналисти митрополит Николай запозна премиера Борисов с инфраструктурните про-блеми около манастира. Сред тях са състоянието на пътя и кариерата, която се намира покрай пътя. Сред основните проблеми е и липсата на водопровод. В момента светата обител е без вода. „Радваме се, че с божията помощ и с вашата намеса успяхме да осъществим този ремонт и вярвам, че като правочестив християнин ще вземете отношение по тези проблеми“. С тези думи дядо Николай се обърна към своя гост в манастира.  

Начело на делегацията, която посрещна Бойко Борисов бяха областният управител Здравко Димитров, бригаден генерал Явор Матеев от 68 бригада "Специални сили", кметът на Стамболийски и председател на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев, кметът на Асеновград Емил Караиванов, както и други общественици и граждани.