Днес собственици на заведения и работещи в туристическия бранш излизат на протест. Ще се включат и работещите в игрални зали. Според новата заповед на здравния министър, която влиза в сила от 7 септември, игралните зали и казината също ще работят с вечерен час - от 7 до 23 часа. 
"Пловдив излиза, за да защити правото си на труд! Заведенията затварят от 15:00ч. до 17:00ч. и се включват с наличния си персонал в поредният протест под надслов "Свобода за Бизнеса", съобщиха от една от браншовите организации. Собствениците на нощни клубове са категорични, че заповедта е дискриминационна и заявяват, че нямат никакво намерение да я спазват. 
 
Публикуваме и коментарът на шеф Росен Чакъров по темата:
 
 
Не разбирам какво означава това - ресторантьори на протест?!
Да не би само ресторантьорите да са засегнати? "Тези алчни хора, които искат само да щракат с пръсти, да не плащат осигуровки, да лъжат персонала, да играят "на тъмно", да трупат милиони" . Нали така ни наричат всички и ни сочат с пръст? Вие честно ли? Ние всички сме в кюпа, мили мои! Всички сме свързани с този бранш. Всички!
 
Само едно не разбрахте, когато ни противопоставят на наши и ваши, именно това, че всички сме в кюпа. Когато затворят "тия гадни ресторанти и барове", затварят възможността на предприемача да плаща на екипа си. Вълнообразно спира плащането на персонала, спират поръчките към фермери, консервни фабрики, животновъди, земеделци, фирми за пране, хигиена, опаковачни продукти, основни суровини. Спира бавно, но сигурно кранчето към ремонтни центрове за автомобилите /служебни и лични/, бензиностанции, спортни центрове, музикални и танцови формации, малки и големи медии, алкохолни компании, малки или по-големи винарни и ВСИЧКИ които работят там. Защото казваме, че няма защо да храним големите, без да разбираме, че там всъщност се хранят от работата си обикновените хора като нас.
 
"Ама аз не съм засегнат защото работя на частно и правя подаръчета, бутикови опаковки, декорации, частни печатарски услуги..." и за кой ще ги правите сега? Ако няма поводи които да се празнуват, кой ще купува? "Аз си продавам нещата в нета или продукцията ми е на пазара / в магазините" - кой ще ви я купува, като всички лавинообразно оставаме без редовен приход на финанси? Кой ще ви купува вашият труд, помислихте ли? Защото всички казваме, че това не ни засяга лично. А всъщност забравяме, че всички сме свързани. Падне ли този огромен сектор, който включва в себе си всички останали /производители, изпълнители, творци, професионалисти, персонал/ то падат всички последователно.
 
За това, моля, не казвате гласно - "да се оправят тия ресторантьори", защото като се огледате ще видите, че всички имаме нужда от това да работим, да се храним, да се забавляваме, да се възпитаваме чрез храната, виното, срещите, общуването. И, моля ви се, вируса не ходи само в кръчмите, нито има работно време. Той е в магазините, в аптеките, в театрите, в завода, фабриката, IT компанията, където работите.
 
Не ни сочете, не се настройвайте срещу нас, защото ние сме свързани. И не само "шефа ще фалира", това ще остави всички ни без доходите, които хранят децата ни.
Бъдете разумни, подкрепете ни или поне не ни пречете да защитим всички, които ще бъдат засегнати!