Мащабна измамна схема бе пресечена от председателя на Общинския съвет Савина Петкова. От няколко сесесии насам няколко млади мъже, представящи се от фондация "Всички заедно за една кауза" напират да вземат Колодрума безплатно , за да проведат благотворителен концерт, чиито средства ще бъдат дарени на детски лечебни заведения за закупуване на апаратура. След дълги преговори предложението все пак внесено от съветника Айри Мурат от Реформаторския блок. В него са били приложени документи, с които фондацията показва подкрепата си от различни институции към тяхната кауза. По време на гласуването на точката Савина Петкова взе думата, за да информира съветниците какво е показала нейната проверка. 

В едно от писмата, което е от Комисията на ЮНЕСКО към Външно министерство е записано, че главният секретар на организацията г-н Манчовски дава пълната си подкрепа за фондацията като от организацията осигуряват 15 000лева за хонорар на изпълнители като Николина Чакърдъкова и др. Освен това е имало писмо, че концертът ще бъде проведен под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Това, което направило впечатление на Петкова било , че документът е подпечатан с печат на студенстката организация ISIC, както и Българо- виетнамската промишлена камара. От Общинския съвет влезли в контакт със студентската организация, откъдето им съобщили, че печатът е на тяхна регионална структура в Благоевград и от 2006 година не се използва. Направена е връзка и с комисията на ЮНЕСКО, а от там са отговорили, че нямат служител с името Манчовски, камо ли главен секретар. От световната организация са поискали документите, за да ги предадат на юридическия си екип , за да предприемат мерки срещу въпросната фондация. 

След като фактите бяха изнесени, се пристъпи към гласуване, като предложението за отдаване на Колодрума бе подкрепено само от Айри Мурат. След самото гласуване обаче, явно осъзнал грешката си, той заяви, че е бил подведен и единствената му цел е била да помогне на една благородна кауза.

Двама от присъстващите от въпросната фондация - председателят Илия Ангелов и Теофил Кирилов се опитаха да се измъкнат от залата на Общинския съвет , но бяха пресрещнати от репортери. Те също заявиха, че са били подведени от "измамника" Манчовски и ще подадат сигнал в прокуратурата. Оправдаха се, че били подведени от други хора и те самите били жертви на схемата.

Тъй като в момента билети за събитието се продават в Eventim, парите на всички ще бъдат върнати. Цените на билетите са от 10 до 25 като до момента са продадени 2 000 билета.

Оправданията на председателя на фондацията можете да видите във ВИДЕОТО: